38 comment  view:38   blogger:0 view

 1. NOS op 3

  Bedankt voor het kijken! 👍 In Podcast De Dag wordt nog langer gesproken over de rol van China in het nieuwe decennium, dus als je meer wil weten raden we je deze podcast aan: https://bit.ly/39zzXst

 2. Red Mustang 1976

  China is de grootste vijand van het vrije westen waar niemand over praat en zou bestreden moeten worden.

 3. Ann Nona

  Kunnen jullie eens een video maken over de kledingindustrie en alles rond slow- en fast fashion ? ❤️

 4. Nijmegen City

  Chongqing gaat de wereld veroveren. 💪📈

 5. b00nsmoviesss

  blijft een grote dictatuur

 6. achie 010

  Leuk en aardig dit maar er wordt nog steeds geen aandacht gegeven aan de uyghur en de kampen😤

 7. Dostraz

  Als voor mensen nu nog niet de alarmbellen gaan rinkelen heb ik hoop verloren in Nederland maar ook de mensheid. Ik kan hier nu van alles over gaan zeggen van theorieën tot praktisch bewijsbare feiten, maar dan nog zal 70% van jullie hier niks mee doen. Ik denk dat Nederland, Europa & de VS hier nu gewoon aan vastzitten.

  Waarom denk je dat Donnie Trump opeens alle mijnen weer geopend heeft en doorgaat met het stoken van CO2 intensieve fabrieken? Omdat de VS haar handel zo danig bekrompen is door alle ruzie die ze hebben met veel landen dat de VS veel minder geld verdient met de export als jaren geleden. Dit is niet zomaar.

  Van Chinese make up tot Chinese onderdelen voor auto’s, telefoons & machines, Chinese producten zijn overal.

  Het is al te laat..

 8. Dropbullet

  Hmmm ik denk eerder aan een route om makkelijker tanks en soldaten te sturen naar Europa…

 9. Robert uit Amsterdam

  beste NOS op 3, mag dit onderwerp wat kritischer. Dit onderwerp is gepresenteerd met een naïviteit zoals je op de lagere school een werkstuk presenteert.

 10. Brandi Love

  Chinezen martelen miljoenen oeigoeren

 11. Fleur Compas

  en dan weer janken over het milieu……

 12. Mahbs Bs

  Zouden jullie een video kunnen maken over de ruzie van Turkije en terroristen ik wil er graag meer van weten😉

 13. A B

  een europa , een sterke leger houd china en andere gevaren tegen , ik heb ook een video ove chinese macht maar dan in de digitale wereld het is echt zorgwekkend

 14. A B

  de groteste komende gevaar voor de hele planeet!

 15. ZeroQuinze 015

  Fuck china Free Oeigoeren!!

 16. Misterbigblock

  De handel met China moet nodig beperkt worden, of in ieder geval belast. Hun kunnen producten zó ontzettend goedkoop aanbieden, o.a. door de belachelijke arbeidslonen en barre omstandigheden daar, dat een bedrijf binnen Nederland niet eens een kans krijgt om te concurreren met ze. Mensenrechten hebben ze nauwelijks, terwijl het in NL daar bijna elke dag over gaat. Lekker hypocriet.
  Wij moeten eens wat meer met bijvoorbeeld de USA of Canada handelen, dat is een veel eerlijkere handel gezien de lonen en omstandigheden daar. Ook kwaliteit ligt daar veel hoger.

 17. Ilja Siahaya

  biljoen = 1000 miljard?

 18. 🙏🙏🙏🙏
  0:50 💯💯💗
  👇👇👇

 19. tom vlogs

  Beter dood dan rood, dood aan alle communisten

 20. Tim Olff

  Het is een beetje scheef hoe de NOS vraagt wat de adder is en dan zegt dat china van plan is om het buitenland zich toe te eigenen met schulden. Dat is namelijk precies ook de strategie van het westen vroeger en nu. Behalve dan dat het westen vroeger ook aan slavernij deed en China niet. Ik probeer niet China te verdedigen maar ik vind het scheef hoe westerse media altijd zegt dat China een nieuwe soort boef is. Als je dingen wil verbeteren dan moet je zelf eerst veranderen.

 21. marieboy 445

  03:03 ze vemoorden moslims voor wat zero dingen allen omdat ze en andere geloof dan hun hebben ze moeten stil zijn en honden gaan eten

 22. jetfightercn

  For those who talk about human right below, if West has not started war in Iraq, violated every possible Human right Middle Eastern people have…the whole world would be a much better place… Netherlands just need grow some ball, stop being a little war puppy of U.S. war complex..

 23. jun yang

  Denken even na. Als mensen krijgen geen better leven. Hoe hebben ze menen rechten.

 24. Little Sailor

  Niks kopen uit China tenzij je achter hun daden staat. Er gaat te veek mis in China om daar producten te kopen. Ronduit gevaarlijk voor jouw gezondheid en al helemaal voor de fysieke en metnale gezondheid van Chinese werkers. China kent geen vrijeheid. Daar sta ik niet achter. Ik koop mijn producten uit Zuid-Korea.

 25. Ak47bar

  Communistische overheid, social credit system, populatie die om de paar seconden volledig gescand wordt, concentratiekampen, suicidenetten langs gebouwen en producten van waardeloze kwaliteit, militair wapen 5G uitrollen, project Dragonfly. Ik snap ook meteen waarom de NOS China zo hoog op het lijstje heeft staan. Het is hun overlords natte droom om dit wereldwijd te introduceren.

 26. Felix Ruys

  Grappig dat de overheid en de eu nog altijd niet door heeft wat china eigenlijk van plan is en wat ze aan het doen zijn. Hahaha

 27. Ventusz0252

  Haha "cultuur verspreiden" vat ik scheef op

 28. O M

  China berijdt zich goed voor voor de ww3

 29. 9iine

  Tattas maak je borst maar nat, tis afgelopen met die chinezen grapjes, voor je het weet werken jullie voor ons

 30. Eric Babtista

  Laten we het de Jia Ruan lijn noemen die komt straks weer met nieuwe YouTube reclame 🤣

 31. Siem aka Nyx

  Geen ruzie maken met China dus

 32. Jack de Kitten

  Prima! Zij de route, wij de goedkope producten

 33. IDKaN

  2:56 terwijl veel ontwikkelingslanden de leningen niet terug kunnen betalen, en dus uiteindelijk iets verschuldigd zijn aan China

  Zo heeft China bijv. havens in het midden-oosten in handen gekregen

 34. AmandaTeunissen

  Kunnen jullie een video maken over wat er allemaal aan de hand is ivm de 3e Wereldoorlog ?

 35. Imane Benamar

  Doe dan nieuws over oeigoeren he

 36. Miquelito Coskun

  wat een domme analyse. alle kleine ondernemers zullen vernietigd worden doordat china al hun rotzooi zal storten op de europese markt. kijk naar alixpress alibaba. succes ermee over 10jaar blijft niks meer over van de EU icm vergrijzing.

 37. Nik Karel

  "China doet niet zo moeilijk over mensenrechten" hahahaha..en NL wel??? Hoeveel kinderen, ouderen en moeders zijn er door honger omgekomen tijdens de sancties tegen Irak door mede toedoen can NL?! Leugenaars!

 38. best gameplay

  Net als Nederland in de goude eeuw

leave me a message

Copyright@Springever inc. © China All rights reserved.  

User login ⁄ Register